Auto alarm systemen

 

Waarom een SCM alarmsysteem?

Diefstalpreventie: Een autoalarm fungeert als een afschrikmiddel voor potentiële dieven. Mogelijk door het geluid van een luide sirene en de visuele indicatie van een actief alarmsysteem. Daardoor kunnen potentiële dieven ontmoedigd worden om een poging tot diefstal te doen.

Voor de verzekering: Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen het hebben van een goedgekeurd autoalarm als vereiste stellen. Ook kan het kortingen op uw premie opleveren. Afhankelijk van de waarde van de auto vereist de verzekeraar vaak een minimum alarmclassificering. Bij het afsluiten van de verzekering wordt dit niet altijd vermeld, maar dit is altijd in de polisvoorwaarden terug te vinden.

Gemoedsrust: Het hebben van een autoalarm geeft u gemoedsrust, vooral als u uw auto parkeert op openbare plaatsen of in gebieden met een hoog diefstalrisico. U kunt gerust zijn in de wetenschap dat uw auto is beveiligd, auto’s met een SCM alarmsysteem worden namelijk 74% minder vaak gestolen.

Range Rover interieur

Uitleg alarmklassen

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) geeft verschillende certificaten uit voor verschillende alarmklassen, waarin klasse 5 de hoogste en dus meest veilige is.

Alarm Klasse 1 is verplicht en zit sinds 1998 standaard in alle nieuwe auto’s. Dit betekent dat ze zijn voorzien van een startonderbreker, waardoor de auto niet gestart kan worden zonder sleutel in het contact.

Alarm Klasse 2 is de toevoeging van een alarm en centrale vergrendeling bovenop het klasse 1 systeem. Dit wordt ook wel een SCM alarm genoemd.

Alarm Klasse 3 is een alarmklasse waarbij het alarm van klasse 2 ook afgaat bij een verandering in de hellingshoek van de auto. Waardoor dieven de auto niet kunnen opkrikken of wegslepen zonder lawaai.

Alarm Klasse 4 is een volgsysteem wat los staat van het klasse 2 of 3 alarm. Vaak is er echter wel een nieuwe startonderbreker nodig die voldoet aan de eisen van de verzekeraar.

Alarm Klasse 5 is de hoogste gradatie in het CCV systeem. Voor deze klasse wordt het klasse 4 volgsysteem gekoppeld aan het alarm van de auto van klasse 3. Hierdoor wordt de auto gevolgd door de meldkamer vanaf het moment dat er wordt ingebroken.

Met alarm klasse 5 kan in 90% van de gevallen uw auto worden teruggevonden door de politie.

Alarm

Alarmen vanaf klasse 1 zijn belangrijk voor de verzekeraar, maar kunnen ook fijn zijn voor uw eigen gemoedsrust. Onze klasse 1 tot 3 SCM alarmen leveren wij altijd gekeurd af met een certificaat voor de verzekeraar.

Startonderbreker

Een extra startonderbreker wordt vereist door veel verzekeraars. Veel startonderbrekers van de fabriek zijn voor hen niet voldoende, waardoor er een nieuwe moet worden ingebouwd. Ook hebben we de keyless protector, welke keyless entry sleutels beschermd tegen het aftappen van het signaal.

Peilzender

De peilzender, ofwel terugvindsysteem, is een trackingsysteem om uw auto te kunnen vinden bij diefstal. Het apparaat wordt ergens onzichtbaar gemonteerd en geeft 1 keer per dag de locatie door. Wanneer de auto gestolen is kan dit systeem constant weergeven waar de auto is, zodat hij eenvoudig terug te vinden is. Dit systeem is niet aan de accu gekoppeld en vereist het afsluiten van een abonnementsservice.

Voertuig volgsysteem

Deze zijn bedoeld om de auto overal te kunnen live traceren, hierdoor kunt u de locatie van uw auto overal bekijken. Deze kunnen worden gekoppeld aan het klasse 3 alarm om een klasse 5 certificering te krijgen. Tevens biedt dit systeem de mogelijkheid voor het toevoegen van ritregistratie op uw auto.

Waarom D&B Inbouwstation?

Uitsluitend SCM/VbV goedgekeurde systemen

CCV & Kiwa SCM gecertificeerd

Wij kunnen alarmen registeren en keuren

14 jaar ervaring

Gecertificeerde monteurs

Onze favoriete merken/partners

Wij bouwen alleen systemen in van de beste merken, zodat we een hoge kwaliteit kunnen garanderen. Daarom kiezen wij voor de inbouw van in van een DEFA alarm klasse 1 tot 3 of Gemini alarm klasse 1 tot 3.

 

Voor volgsystemen kunt u kiezen voor Faringwell of Moving Intelligence. Beide grote internationale bedrijven waardoor u uw auto in heel europa kunt volgen.

Defa alarmen
gemini alarmen

Andere vormen van beveiliging

 

Bearlock mechanische beveiliging

Kies voor een versnellingsbakslot van Bearlock met, of in plaats van, een alarmsysteem. Deze wordt bevestigd aan de versnellingsbak en alleen uzelf kunt deze met een sleutel van het slot halen. Zo heeft u een extra niveau van beveiliging, welke in sommige gevallen ook door verzekeraars wordt erkent als voldoende beveiliging. Ook beschikbaar voor een automaat.

Meer over Bearlock

Dashcams

Met een dashcam legt u alles vast wat er rondom uw auto gebeurd tijdens het rijden, maar mogelijk ook wanneer deze geparkeerd staat. Hiermee heeft u altijd bewijs wanneer er schade ontstaat of wordt ingebroken. Bij sommige verzekeraars kunt u ook korting krijgen op uw premie wanneer u een dashcam heeft.

Meer over Dashcams

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in het laten inbouwen van een alarm of beveiligingssysteem? Of wilt u graag advies? Laat uw informatie en vragen achter in het onderstaande formulier, dan nemen we z.s.m. contact met u op.

    Naam: *

    E-mail: *

    Kenteken: *

    Telefoonnummer: *

    Wat u wilt laten inbouwen: *