Dashcams

Dashcams worden steeds populairder, daar zijn redenen zat voor, maar hoe kies je nou de beste voor jouw doeleinden? Waarschijnlijk heb je al een goed idee van waarom je een dashcam wil aanschaffen, maar welke dashcam heb je dan nodig? Probeer dat doel door te vertalen naar praktische eigenschappen die daarbij passen. We helpen en adviseren je graag bij het uitkiezen van de juiste dashcam.

Weet je al wat je nodig hebt en wil je graag een dashcam professioneel laten inbouwen?

Inbouw nu aanvragen

Resolutie en FPS

Gebruik je graag de beelden van jouw dashcam voor het maken van video’s of content? Dat kan bijvoorbeeld gaan over het opnemen van mooie ritten of races op het circuit. Dan is een hoge resolutie belangrijk, hoe hoger hoe beter.

Wanneer het belangrijk is mensen te kunnen herkennen of kentekens te lezen, dan is FPS belangrijker dan resolutie. Als je namelijk meer beelden per seconde hebt krijg je een vloeiender beeld, daardoor zijn teksten en mensen beter te zien in beweging of in het donker.

Opname opslag tabellen

Alle dashcams worden geleverd inclusief een micro sd kaart voor het opslaan van de beelden. We raden echter altijd aan om te kiezen voor een kaart met minimaal 128gb opslag capaciteit. Dan hoef je je vrijwel nooit zorgen te maken over beelden die worden overschreven en kan je oudere beelden tijdig verwijderen of verplaatsen wanneer je ze niet meer nodig hebt. Het is namelijk ook niet goed voor de levensduur van een sd kaart als deze constant de volledige opslagcapaciteit gebruikt.

BlackVue

  DR 770X (LTE / IR) DR 970X PLUS (LTE / IR)
Kanalen 1 ch  2 ch 3 ch 1 ch  2 ch
32 GB 2:30 uur 1:50 uur X 2:30 uur 1:50 uur
64 GB 5 uur 3:40 uur 3:40 uur 5 uur 3:40 uur
128 GB 10 uur 7:20 uur 7:20 uur 10 uur 7:20 uur
256 GB 20 uur 14:40 uur 14:40 uur 20 uur 14:40 uur

Thinkware

Bewijs bij een ongeval

Dashcams kunnen beelden opnemen van een ongeval of andere incidenten op de weg. Dit beeldmateriaal kan worden gebruikt als bewijsmateriaal bij geschillen met verzekeringsmaatschappijen of in gerechtelijke procedures.
 

Bescherming tegen fraude

In sommige gebieden zijn er georganiseerde groepen actief die ongevallen organiseren om verzekeringsmaatschappijen op te lichten. Dashcams kunnen bescherming bieden tegen deze frauduleuze claims door bewijs te leveren van wat er werkelijk is gebeurd.
 

Het gedrag van de bestuurder volgen

Sommige dashcams hebben functies die het gedrag van de bestuurder kunnen volgen, zoals snelheidsovertredingen of hard remmen. Dit kan handig zijn voor ouders die hun kinderen in de gaten willen houden of voor werkgevers die ervoor willen zorgen dat hun chauffeurs het bedrijfsbeleid volgen.
 

Gedenkwaardige momenten vastleggen

Dashcams kunnen ook worden gebruikt om mooie ritten of gedenkwaardige momenten onderweg vast te leggen.
 
Al met al kan een dashcam een waardevolle investering zijn voor iedereen die veel onderweg is. Het kan gemoedsrust en bescherming bieden en op de lange termijn mogelijk geld besparen.
 

Prijzen

v.a. €200,- incl. btw

Inbouw dashcam voor (excl. prijs van de dashcam)

v.a. €350,- incl. btw

Inbouw dashcam voor en achter (excl. prijs van de dashcam)

Hoe kies ik de juiste dashcam?

Het kiezen van de juiste dashcam kan lastig zijn op het internet. Het aanbod is groot, de verschillen niet altijd even duidelijk en de kwaliteit is lastig te pijlen. Overweeg daarom de volgende factoren bij het kiezen van de perfecte dashcam voor jou!

Waar wilt u hem voor gebruiken?

Moet de camera bijvoorbeeld een nachtfunctie hebben? Is een parkeerstand nodig of gaat het u vooral om opnames tijdens het rijden? Wilt u van een afstand de beelden kunnen bekijken of terughalen? Steeds meer dashcams slaan beelden ook in de cloud op. 

Hoe hoge resolutie heb ik nodig?

Het is belangrijker om snachts en bij bewegend beeld een hoge FPS te hebben (60 frames per second). Hierdoor blijven ook bij beweging opnames scherp. Aan een Full HD resolutie heeft u vaak voldoende, maar wilt u de beelden graag laten zien aan anderen dan is 2k of 4k aan te raden. 

Voor, achter, binnen of zijkanten?

Op vele plaatsen kunnen dashcams worden gemonteerd. En voor al die opties bieden wij ook een oplossing aan. Heeft u een ingewikkelder wens, neem dan contact met ons op via het contactformulier of via de telefoon.

Hoeveel mag de dashcam kosten?

Ook de prijs is natuurlijk een belangrijke afweging, daarom bieden wij dashcams van verschillende prijsklasses aan. Van kwalitatief sterke dashcams met alle denkbare functies tot camera’s met een lagere resolutie of minder opties voor een voordelige prijs.

Wij kiezen onze merken en dashcams zorgvuldig uit en waarborgen zo altijd een hoge kwaliteit. Daarom Zo weet u bij iedere dashcam die wij verkopen dat u er geen problemen mee zal krijgen. Mocht dat toch gebeuren, dan helpen we u natuurlijk met het vinden van de juiste oplossing.