Subwoofers

Met een subwoofer zorg je je voor die mooie lage tonen die jouw standaard autospeakers vaak missen. Of je nu opzoek bent naar een betere invulling van de lage bastonen en een mooi gebalanceerd geluid of keihard wil knallen met jouw favoriete dance nummers, een subwoofer is natuurlijk de perfecte oplossing!

Bekijk alle subwoofers

De juiste subwoofer kiezen

In de wereld van car audio en subwoofers zijn er een hoop verschillende opties waardoor het kan voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om te bepalen wat de beste subwoofer voor jouw is kan je daarom letten op de volgende punten.

RMS vs piek vermogen

Let op! Bij veel subwoofers wordt het piekvermogen geadverteerd, omdat het erg indrukwekkend klinkt wanneer je bijvoorbeeld 1500 Watt op de doos kan zetten. In de praktijk betekent dat echter weinig en kan het RMS vermogen bijvoorbeeld maar 300 Watt zijn. Maar wat betekent RMS dan? RMS staat voor “Root Mean Square”, wat het realistische continue vermogen omschrijft wat een speaker of versterker. In de praktijk en voor een realistisch beeld van de werkelijkheid kan je dus het best letten op het RMS vermogen van een subwoofer.

Bekijk onze subwoofer pakketten

Subwooferpakket

Alpine SBG-30KIT

399,00
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Subwooferpakket

Alpine SPC-W84AS907

649,00

Subwooferpakket

Alpine SPC-D84AT6-R

749,00
Aanbieding!

Actief of Passief

Een subwoofer heeft een flink vermogen nodig om de zware lage tonen goed weer te geven. Daarom heeft een subwoofer natuurlijk altijd een versterker nodig zodat deze kan zorgen voor een mooi en/of hard geluid. Bij een actieve subwoofer hoef je hier vrijwel niet op te letten, omdat deze versterker al ingebouwd zit in de subwoofer kist. Bij een passieve subwoofer zal je echter zelf moeten zorgen voor de juiste versterker. Het voordeel daarvan is dan weer dat je zelf de vrije keuze hebt over welke versterker je aansluit en dat je deze componenten los van elkaar kan vervangen of upgraden. 

Kies voor een actieve subwoofer die je eenvoudig zelf aansluit

Open of gesloten

Je ziet regelmatig staan dat een subwoofer kist open of gesloten is, maar het wordt niet altijd even duidelijk wat daar het gevolg van is. Vanwege de vaste hoeveelheid lucht in een gesloten kist ontstaat er weerstand aan de achterkant van de speaker. Hierdoor heb je meer vermogen nodig om dezelfde hoeveelheid geluid te produceren als bij een open kist. Bij een open kist kan je met relatief minder vermogen van de versterker een hard geluid behalen en zijn lagere frequenties haalbaar. Echter lever je in veel gevallen wel in op de geluidskwaliteit met een open subwooferkist. Voor een voordelige harde en diepe bas kies je dus een gepoorte subwoofer, terwijl je voor een mooie strakke bas en geluidskwaliteit juist een gesloten subwoofer wil hebben. 

Ruimte en inhoud

Wanneer je de subwoofer en de kist niet als één geheel bestelt is het belangrijk te letten op de omvang. Niet alleen is het belangrijk te overwegen hoeveel ruimte je wilt opofferen voor de subwoofer kist, maar de inhoud van de kist moet ook goed passen bij de specificaties van jouw subwoofer. Let altijd goed op de adviezen van de fabrikant voor hun subwoofers om te zorgen van een goede match tussen de subwoofer en de kist. 

Losse subwoofers hebben vaak een langere levertijd omdat we deze niet altijd op voorraad kunnen houden.  

Doe-het-zelf audio upgrades

Wil je graag betere lage tonen en een beter geluid? Geniet van een beter frequentiebereik en meer dynamiek in zowel hoge als lage tonen met een van onze speciaal samengestelde audio upgrade pakketten. 

Aanbieding!

Aanbiedingen

JBL Club Pakket

449,00

Subwoofer inbouw aanvraag

Laat je jouw nieuwe subwoofer toch liever professioneel bij ons inbouwen? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen z.s.m. contact met u op over de mogelijkheden.

    Naam: *

    E-mail: *

    Kenteken: *

    Telefoonnummer: *

    Wat u wilt laten inbouwen: *